Natuursteenprofessional

Wij zijn we

Bij Stone Connections combineren we meer dan 30 jaar ervaring in service aan de Natuursteenindustrie met een ware passie voor de materie en het ambacht. De natuursteenprofessional staat met zijn vraag naar basismateriaal voor zijn creaties bij ons centraal.

Korte historiek

Rony De Smet kwam na zijn studies Psychologie en HR Management eind jaren ’80 van vorige eeuw in contact met de natuursteenbranche, en de passie is niet meer overgegaan.

In het voorjaar van 1998 zag ‘Stone Connections’ het daglicht, eerste enkel als agentuur voor een aantal steengroeves, nadien ook als kleinschalige kwalitatieve groothandel.

Vanaf de start van de 21e eeuw kwam een nauwe samenwerking met Stocchero Attilio Srl uit Verona Italië  tot stand, die sindsdien voor vele natuursteenprofessionals in Noordwest Europa een vaste basisleverancier is geworden.

Op het eind van het eerste decennium startte de samenwerking met Stone Express en het openen van een bescheiden depot aan de Moortelstraat 24 in Lokeren. Wim Verbeke, zelf gewezen natuursteengroothandelaar met vrachten ervaring, kwam het team vervoegen.

Tegelijkertijd werd ook de projectafdeling verder ontwikkeld, waarbij (semi) afgewerkte producten voor grotere gevel- en andere projecten vanuit de groeves in voornamelijk Zuid Europa naar werven werden gebracht in Benelux, VK, Ierland & Scandinavië. Dit resulteerde in de aparte onderneming StonePros waarvan Hendrik Buyle en Brecht De Smet momenteel de uitgangborden van zijn.

Stone Connections vandaag

Stone Connections biedt vandaag de natuursteenprofessional :

Kwalitatief hoogstaand plaatmateriaal (dit zijn halffabricaten waaruit maatwerk wordt gemaakt) in marmer, travertin, kwartsiet, graniet, … van bij Stocchero Attilio Srl in Verona

Uit eigen voorraad : een geselecteerd gamma aan basis materiaal,  in eerste instantie Belgische Blauwe Hardsteen, maar ook Portlandsteen, Portugese, Egyptisch en Turkse kalkstenen…

Een beperkt aanbod  aan  ‘oude’ Belgische Marmer, van blokken ontgonnen vele decennia geleden, en zorgvuldig bewaard om nu met de modernste technieken afgewerkt hun geheimen prijs te geven

Service in het opzoek gaan naar net DAT materiaal dat nergens te vinden blijk te zijn. Via een groot netwerk door de jaren heel opgebouwd van groeves, aankopers, dealers, kwaliteitsinspecteurs enz. gaat Stone Connections net die ene mijl verder dan anderen om een oplossing te vinden voor zowat elk gestelde vraag.

Contacteer ons

Heeft u advies nodig, wilt u een offerte aanvragen, heeft u een vraag over lopende orders of andere zaken?
Wij staan u graag te woord!