Wat is Lapitec?

Wat is Lapitec®?

Lapitec® is een "volkern"-porselein plaat die ontworpen en ontwikkeld is in Italië en geproduceerd wordt met spitstechnologie, ontworpen door Breton. Lapitec® combineert de sterkte van keramiek met de elegantie van kwartscomposiet en de natuurlijke uitstraling van natuursteen.

De Lapitec® plaat is met een totale oppervlakte van 5,1 m² de grootste ter wereld. De plaat heeft een afmeting van 340 * 150 cm en is momenteel beschikbaar in diktes van 12 en 20 mm. De plaat met een dikte van 30 mm komt later op de markt.

Vervuiling in steden en gemeenten is niet enkel schadelijk voor onze gezondheid maar heeft ook een negatief effect op gebouwen en monumenten. De "biotech" -technologie maakt het materiaal zelfreinigend. Dit heeft niet alleen een absoluut voordeel bij de toepassing als gevelbekleding maar maakt Lapitec® hygiënisch en ideaal om te gebruiken in zowel particuliere als professionele keukens, laboratoria, ziekenhuizen,....

Lapitec® is een veelzijdig product met een waaier aan mogelijkheden in maatwerk zoals keukenwerkbladen, vloer- en gevelbekleding (zowel binnen als buiten), trappen, balie- en barbladen en zelfs meubilair en monumenten.

Lapitec® is daarenboven een groen product. Gedurende het gehele productieproces wordt rekening gehouden met het milieu en de gezondheid van de mens. Lapitec S.p.a. maakt enkel gebruik van groene energie die wordt opgewekt door fotovoltaïsche zonnepanelen. Lapitec® is volledig samengesteld uit natuurlijke materialen wat ervoor zorgt dat alle afval gedurende het productieproces en het product zelf volledig recycleerbaar zijn.